VCA cursus

VCA cursussen

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden. Een VCA-certificaat is voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico of werken in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. Een VCA-certificaat wordt veel gevraagd in de volgende branches:

  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek en procesbesturing
  • Bouwkunde
  • Civiele techniek
  • Overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie.

Er zijn twee verschillende VCA cursussen. VCA-vol voor operationeel leidinggevenden. en VCA-basis voor operationele medewerkers van een bedrijf.

Preventieservice geeft informatieve cursussen met oog voor de nieuwste ontwikkelingen en (Arbo-)wetgeving. We besteden ruim aandacht aan praktijksituaties die daadwerkelijk kunnen voorkomen binnen uw bedrijf of werkzaamheden. Weet u niet zeker welk VCA certificaat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op.

VCA cursus

BHV in 1 dag - Preventieservice

VCA-vol

Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. ... > Meer lezen

VCA-basis

De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. ... > Meer lezen

Terug naar boven